Cele mai bune remedii naturale pentru ameliorarea hemoroizilor

Hemoroizii sunt venele umflate situate în interiorul sau în exteriorul anusului. Multe persoane suferă de ele și, deși nu este o afecțiune gravă, simptomele, cum ar fi mâncărimea, usturimea și sângerarea, sunt foarte enervante. Există o serie de remedii naturale pentru hemoroizi care ajută la ameliorarea durerii. Acestea sunt enumerate mai jos. Precum și o serie de recomandări pentru a preveni apariția lor.

Remedii naturale pentru hemoroizi interni

Hemoroizii interni sunt cei care se găsesc în zona interioară a anusului, motiv pentru care, de obicei, nu sunt vizibili cu ochiul liber sau la atingere. Există o serie de remedii casnice pentru hemoroizii interni care ameliorează durerea.

Tratamentul antiinflamator cu usturoi

Usturoiul are proprietăți antiinflamatorii și anticoagulante, astfel că este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru hemoroizi, care sunt vene inflamate. Îl poți include în mesele tale (dacă este crud, cu atât mai bine) sau există și capsule de usturoi pe care le poți cumpăra din farmacii.

Alimente bogate în fibre

Dacă te întrebi cum să ameliorezi durerea hemoroizilor, o altă modalitate naturală este să înmoi scaunul. Puteți face acest lucru prin creșterea aportului de fibre și de apă. Unele alimente bogate în fibre sunt broccoli, linte, kiwi, cereale integrale…

Ceai de rozmarin

Ceaiul de rozmarin îmbunătățește tranzitul intestinal și are, de asemenea, proprietăți antibiotice și antiinflamatorii, ameliorând astfel durerile și balonarea.

Capsule de echinaceea

Echinaceea este o plantă care are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, deci ajută și la ameliorarea inflamației și, prin urmare, a durerii cauzate de hemoroizi.

Remedii naturale pentru hemoroizi externi

Există și remedii naturale pentru hemoroizii externi inflamați, cei care sunt localizați în exteriorul anusului și care pot fi percepuți cu ușurință atât la atingere, cât și la vedere.

Baie de șezut cu cătină

Principalul beneficiu al castanului de India este acțiunea sa vasocontrictoare și antiinflamatoare, ceea ce îl face unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru hemoroizii externi.

Pentru a prepara baia de șezut, se amestecă trei linguri de pulbere de castan de India cu doi litri de apă. Se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Apoi strecurați amestecul și, când apa este călduță, puteți face baie de șezut timp de 10 minute.

Baie de șezut de chiparos

Băile de șezut cu chiparos sunt, de asemenea, eficiente împotriva hemoroizilor, deoarece chiparosul are proprietăți calmante și antiinflamatorii. Procedura este aceeași ca și cea de mai sus. Amestecați 3 linguri de chiparos, fierbeți timp de 10 minute, strecurați amestecul și așteptați până când este călduț înainte de a vă face o baie de șezut.

Băi de șezut cu săruri Epsom

Sărurile Epsom sunt un compus chimic format din sulfat și magneziu. O baie de șezut cu aceste săruri poate ajuta la ameliorarea iritației hemoroizilor. Pentru a face acest lucru, este suficient să adăugați aproximativ trei linguri de săruri în apă caldă și să faceți baie de șezut timp de aproximativ 10-15 minute.

Cum să previi hemoroizii interni și externi

Pe lângă cunoașterea remediilor pentru durerea hemoroizilor, este foarte important să știm cum să prevenim apariția lor. Iată trei dintre principalele recomandări pe care le poți urma:

  • Creșteți consumul de fibre. Dați prioritate în alimentația dumneavoastră legumelor, fructelor, cerealelor integrale și leguminoaselor. Aceste grupe de alimente conțin un nivel ridicat de fibre. Acest nutrient crește greutatea scaunului, în timp ce îl înmoaie, evitând astfel riscul de constipație, principala cauză a hemoroizilor.
  • Beți multe lichide. Fibrele au nevoie de apă pentru a facilita eliminarea scaunelor și pentru a preveni obstrucția intestinală. Așadar, dacă vă creșteți aportul de fibre, creșteți și aportul de apă. Vă recomandăm să beți aproximativ un litru și jumătate de apă pe zi.
  • Faceți exerciții fizice. Exercițiile fizice favorizează un tranzit intestinal corespunzător, reducând astfel riscul de constipație, facilitând mișcările intestinale și prevenind apariția hemoroizilor.

Lasă un comentariu